Főoldal :: Napelem Hírek ::

Napelem Hírek

Angliában 1 MW a tetőtéri fejlesztési küszöb

 

Napelem, napelem rendszerek, naperőmű, naperőművek, napenergia, áramA brit kereskedelmi tetőtéri ipar kapott egy újabb lökést ma reggel, miután Eric Pickles megemelte a megengedett fejlesztési küszöböt a tetőtéri napelem telepítések ügyében 1 MW-ra.
Az államtitkár a közösségeknek és a helyi önkormányzatoknak is megemelné az 50kW-ról 1 MW-ra a maximális telepíthetőséget.

 

A Megújuló Energia Szövetség vezérigazgatója Dr. Nina Skorupska azt mondta a kereskedelmi testület el volt ragadtatva a bejelentéstől, azt állította, ezentúl sokkal könnyebb lesz a kereskedelmi épületekre napelemeket telepíteni szerte az Egyesült Királyságban

A napelemmel telepített kereskedelmi épületeknek megvan a lehetősége, hogy jelentős mennyiségű tiszta villamos energiát állítsanak elő. Eddig merev volt a szabályozás.

 

A küszöbérték növelése minden területen jelentősen hathat, eltűnnének a fejlesztői bizonytalanságok. A napenergia tovább terjedhet, miután 1 MW a felső határ.

A kiterjesztés azt eredményezi 50kw helyett, 1 MW, hogy automatikusan fel fog lendülni a napenergia kereskedelem. Rengeteg pénzt takaríthatnak meg a gyárak, irodák, raktárak az energia számlával, miután napelemes tetővel rendelkeznek.
 

2015.03.27.

 

Így lesz a napelemből éjszaka is áram

 

Tavaly  szeptember óta a megújuló energiával kapcsolatban nem hangozhat el úgy híradás, hogy meg ne emlékeznénk jeles költőnk és államtitkárunk, L. Simon László veretes szavairól, mely szerint

 

Áramra éjszaka is szükség van, valamint akkor is, amikor nem fúj a szél.

Részint László megnyugtatására, de inkább üzleti megfontolásokból az Imergy nevű amerikai cég most előrukkolt egy olyan, szériagyártásra érett energetikai berendezéssel, ami alaposan felforgathatja az energiapiacot. A gyorsan telepíthető, konténeres formában készre szerelt ipari akkumulátormodul pont arra való, hogy amikor éjszaka is van, meg a szél sem fúj, akkor is áramhoz juthassanak a háztartások, üzemek. Ahhoz az áramhoz, ami abból az elraktározott energiából származik, amit például a napsütés és fúvó szél idején töltöttünk bele a napelemből, szélgenerátorból.

 

250 kW csúcsteljesítménnyel, 1 MWh-s modulokban készülnek, de sorolhatók is az új ipari akkumulátorok

 

Természetesen eddig is voltak már megoldások a megújuló energia elraktározására, de a szilícium-völgybéli, ipari szünetmentes energiaellátásra szakosodott vállalat most a klasszikus megoldásoknál praktikusabb és megbízhatóbb technológiát fejlesztett piacképessé. A vanádium redox folyadékáramos akkumulátor nem új találmány, 1976 óta fejlesztik már (basszus, akkor születtem – a szerző), de az Imergy a ma kapható ólom-savas vagy lítium-ion akkuk árának feléért ígéri a vanádium-akku árát, tárolókapacitás-arányosan.

 

Az ESP250 nevű, két, egymásra rakott negyvenlábas konténerben elhelyezett egységek csúcsteljesítménye 250 kW (ekkora áramfelvétellel terhelhető egy adott pillanatban), kapacitása egy megawattóra. Ez valahogy úgy fordítható le konyhanyelvre, hogy hasraütéses alapon számolva kb. 50-100 háztartást lenne képes négy órán át, vagy 10-20 háztartást egy-két napon át ellátni energiával.

 

Persze ezek az ipari pufferakkuk elsődlegesen nem konkrét háztartásokra kötve dolgoznak majd. Klasszikus erőművek biztonsági kapacitását adják majd dízelgenerátorok helyett, valamint naperőművek, szélerőművek rendszerére kapcsolva segítenek a termelési csúcsok elnyelésében és a fogyasztási csúcsok kielégítésében, az áramszolgáltatás stabilizálásában. A húsz éven át garantáltan minimális karbantartással üzemeltethető egység új perspektívát adhat a megújuló energiaforrások hasznosításában.

 

A vanádium redox folyadékáram akkumulátor töltési sémája

 

2024-ig 68,5 milliárd dolláros üzlet lesz a hálózati energiatárolás a Navigant Research jelentése szerint. A vanádiumakku gyakorlatilag korlátlan élettartama, gyors tölthetősége és minimális önkisülése, a környezeti hőmérsékletre való érzéketlensége miatt papírforma szerint sokkalta gazdaságosabb, mint a lítium- vagy ólom-sav akkutelepek. Az Imergy még arra is fordított figyelmet, hogy olyan másodlagos nyersanyag-forrásokból oldja meg a vanádium előállítását a környezetszennyező bányászat mellett, mint az ipari salak és hamu feldolgozása.

 

2015.03.09.

 

Kamat vágás


Egyszer, 2010-ben volt fél évig olyan alacsony a jegybanki alapkamat, mint amire most csökkentette az MNB, 5,25 százalékra. Ezzel szemben a napsütéses órák száma várhatóan emelkedik országunkban. Napelemes rendszerbe érdemes befektetni. Számoljon velünk. Klikkeljen ide.


2013.02.26.

 


 

Kínai napelem vámoltatása


AZ EU tagállamok elfogadták az Európai bizottság tervét, hogy regisztrálják a Kínából érkező napelemeket. Az egyik utolsó lépés a 21milliárd eurós napelem import piac vámja felé.

A napelem import piac az egyik legnagyobb piac amelyet a bizottság valaha is kezelt. Politikusok figyelmeztettek a növekvő feszültségre az EU és Kína között, amely könnyen torkolhat kereskedelmi háboróba. Kína a második legnagyobb kereskedelmi partnere Európának.

A szabályozás megengedi a vámhatóságoknak, hogy visszamenőlegesen vámoltassák Kína és kínai cégeket, amennyiben kiderül, hogy kevesebbért adják a napelemeket, mint amennyiért azt egyáltalán képesek előállítani.

Diplomaták nem közölték, hogy mikor várható a szabályozás élesbe lépése.

Az egész napelem szabályozás és vám ügy egy német napelem gyártó cég általi kezdeményezésből indult, amely azt állította, hogy a túlságosan is olcsó kínai napelemek miatt kiszámíthatatlan pénzügyi helyzetbe kerülhet.

Kínai napelem gyártó cégek 21milliárd euro értékben adtak el napelemeket az EU-nak 2011-ben. A napelemek importja 7%-ot tesz ki a teljes EU importnak Kína felől.

Forrás: Reuters

2013.02.25


HW Online -Online Marketing Tanácsadó : Weboldal készítés : Adatvédelmi nyilatkozat